Заразените съпрузи били на юбилей в Лом

Дъщеря им работела в Италия, търсят я за изследване

Заразените съпрузи били на юбилей в Лом | StandartNews.com
  • Дъщеря им работела в Италия, търсят я за изследване
  • Проверяват всички, които са били на тържеството

Съпрузите от село Василовци, заразени с коронавирус, са били на юбилей в Лом на 29 февруари. Те празнували кръгла годишнина на брата на 74-годишния мъж, който в момента е в критично състояние в "Пирогов".

ВИЖ ОЩЕ: Още 9 болни от коронавирус в София

Съпругата му почина вчера в Спешния център. Двойката дошла в София на 1 март при сина си. На 7 март, възрастните хора, които вече били в тежко състояние, потърсили помощ в "Пирогов".

ВИЖ ОЩЕ: Борисов иска респиратори от Путин

В момента полицията издирва участниците в честването, разпитва ги и заедно със здравните власти ги поставя под домашна карантина.

ВИЖ ОЩЕ: Кое е идеалното лекарство срещу коронавируса

Дъщерята на пострадалото семейство е работила в Италия, завърнала се е у нас, вероятно е присъствала на рождения ден. Жената пристигнала за честването от Пловдив, няма информация дали е изследвана за COVID-19.

Две близки семейства и съседи са под карантина около десетина души, съобщи областният управител на Монтана Росен Белчев. Те нямат признаци за разболяване. Жената, която обслужва дома на починалата от коронавирус е в добро здравословно състояние, каза кметът на Василовци Огнян Йорданов. РЗИ-Монтана направи дезинфекция на къщата им в селото и на района около нея.

От общината в Брусарци и Регионалната здравна инспекция в Монтана предприемат извънредни мерки срещу разпространението на коронавируса в Брусарци, заяви кметът на общината Наташа Михайлова. Грипната ваканция за учениците от село Василовци е удължена с още 2 дни. Затворени са детските градини, пенсионерските клубове, отлага се за неограничено време неделният пазар.

Общинската администрация е закупила маски за работещите в местната админстрация и кметствата, за учители в училища и детски градини, за работещи в читалища, пенсионерски клубове и други обществени организации. Закупени са също спирт, гелове за дезинфекция и други медицински материали, обяви Михайлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай