Заразен с К-19 в самолет, пътниците ужасени

Извели го гора със защитни костюми и дезинфекцирали мястото

Заразен с К-19 в самолет, пътниците ужасени | StandartNews.com

Пътниците на самолет на Ryanair изпаднали в ужас, когато трима души в защитни облекла се качили на борда малко преди машината да отлети. Полетът от летище Stansted  в Лондон се забавил с 1 час и 30 минути, тъй като здравните власти се опитвали да свалят от борда пътник, който е нарушил карантината си.

Преди почивката си в Пиза, пътникът се тествал за коронавирус. Според правилата във Великобритания, докато не излязат резултатите от PCR теста, всеки тествал се трябва да остане у дома под карантина заедно с хората, които живеят с него. Обработката на теста понякога отнема до 72 часа.

Пътникът получил съобщение на телефона си от системата за "проследяване и тестване" минути преди самолетът да отлети. Оказало се, че е заразен ст COVID-19, но въпреки това се качил на борда.

Властите веднага се усетили и за по-малко от 10 минути свалили него и спътника му от самолета и ги отвели в зоната за изолация на летището.  След това местата им били дезинфекцирани.

Говорител на Ryanair обяснява, че рискът за предаване на заразата на борда на самолета бил малък, защото заразеният пътник носил маска, както и всички останали пасажери, а процесът по извеждането му от самолета отнел само няколко минути. Самолетът все пак излетял и кацнал в Пиза, а властите в Италия не предприели никакви други действия. Нито един пътник не е бил подложен на изолация.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай