Вторник,

За какви COVID симптоми да следим преди кашлицата

От: Рачо Рачев -
173
За какви COVID симптоми да следим преди кашлицата
A
A
A

Британски изследвания от последните дни дадоха нова информация за развитието и последиците от коронавируса, предаде бТВ.

Проучване на Университета UCL, дава нова информация за симптомите, които алармират за заболяването. Оказва се, че най-чести са не висока температура и кашлица, а загубата на вкус и обоняние.

Въпреки наличието на антитела, изследователите са категорични в заключенията си, че всъщност повече от 90% от общото население все още са податливи на инфекция. Изследването категорично посочва загубата на обоняние като основен симптом, който може да е сигнал за коронавирус, дори ако липсват други симптоми.

Изследването подрежда по нов начин най-честите симптоми при зараза. Според оплакванията на пациентите това са:

  • болките в гърдите
  • затрудненото дишане
  • главоболието
  • мускулни болки
  • загуба на мирис и вкус

Чести са и изпотяването и коремните болки. Кашлицата, втрисането и болките в гърлото се нареждат едва след това.

На база тези резултати Националната здравна служба на Великобритания допълни списъка със симптомите предупреждаващи за наличие на коронаворус.

Друго изследване, на авторитетния "Импириъл Колидж" в Лондон показва, че имунитетът след Covid-19 може да продължи само няколко месеца след инфекцията. Резултатите сочат, че броят на хората, които са дали положителен тест за наличие на антитела, е спаднал с близо 26% в периода от три месеца между юни и септември.

Въз основа на заключенията от проучването екипът на „Импириъл Колидж“ предупреждава, че е възможно вирусът да зарази организма няколко пъти.

Заключението и на двата екипа е, че за да се изгради ефективна защита на цялото население не може да се разчита на естествения имунитет и остава необходимостта от ваксина.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички