Вярно ли е? Получаваш 500 паунда, ако имаш ковид

Великобритания търси варианти да накара хората да се тестват и да останат вкъщи

Вярно ли е? Получаваш 500 паунда, ако имаш ковид | StandartNews.com

Всеки, който има положителни резултати за Covid, може да получи 500 паунда. За драматичните планове, които се разглеждат от министрите във Великобритания, съобщи Дейли мейл.

Предложението, което би струвало до 450 милиона британски лири на седмица, има за цел да насърчи повече хора да се подлагат на тест и да се самоизолират, за да спрат разпространението на вируса. Според източниците на Дейли мейл, предложението е на здравното министерство, оглавявано от Мат Ханкок .

Здравните власти са на мнение, че сега хора със симптоми на ковид не си правят тест, защото ако резултатът е положителен, ще трябва да спрат работа.

Помощта от 500 британски лири за жители на Англия ще се дава независимо от възрастта, статута на заетост или възможността да работят от вкъщи.

Говорител на Министерството на здравеопазването не отрече, че  предложението се обсъжда и каза: „Намираме се в един от най-трудните моменти на тази пандемия и целта на всички нас е да помогнем за защитата на населението". '

Според The ​​Guardian плановете за новите помощи са изготвени от съветниците на здравния секретар Мат Ханкок, след като правителствените социологически проучвания заявиха, че само 17% от хората със симптоми се изследват.

Правителствени източници не изключиха, че се обсъжда идеята, но заявиха, че е далеч от съгласуването.

Всяко увеличаване на раздаването на пари на Covid-позитивни или изолиращи лица също вероятно ще бъде посрещнато със съпротива от Министерството на финансите.

Консерваторите снощи поискаха график за облекчаване на локдауна, след като Борис Джонсън намекна, че той може да се проточи до лятото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай