Кунчев: Не звънете заради паника, а при спешност

Това каза главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев

Кунчев: Не звънете заради паника, а при спешност | StandartNews.com

"Няма нови случаи на коронавирус у нас, сочат резултатите към 17:00 часа днес". Това съобщиха от Оперативния щаб на редовния брифинг.

"В момента продължава изследването на пробите и от двата региона. Те са много - 84 от Плевен и 47 от Габрово. Само 27 проби, които са заложени във ВМА, са отрицателни", каза проф. Мутафчийски.

Той съобщи, че до момента има 111 000 заразени от коронавирус в цял свят, оздравелите са 62 000.

"В Гърция няма отбелязани нови случаи. Към момента там има данни за 73 заразени, в Румъния са 15. По-сериозен ръст има Иран. В Германия случаите са над 1200, във Франция положението е сходно. В Италия са около 7 000", каза проф. Мутафчийски.

"Ще се развие коронавирусът в България, нашата цел е да направим така, че колкото се може по-малко хора да се заразят. Габрово и Плевен станаха модел, по който вероятно ще се развиват нещата и в други градове, когато бъдат установени положителни случаи.

Епидемичната вълна в Европа върви и броят на случаите в големите европейски страни нараства непрекъснато. Това е процес, през който ще преминат всички останали държави, включително и ние

"Болните са изолирани на специални места и не представляват заплаха. Молбата ми е да се търси медицинска помощ, само когато тя е наистина необходима и неотложна., каза главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай