Властите в Мадрид затварят града

Задължителни стават маските в Рим

Властите в Мадрид затварят града | StandartNews.com

Броят на случаите на коронавирус в Европа прадъжава да расте. От този уикенд Мадрид е под карантина въпреки съпротивата на регионалните власти.

Жителите на испанската столица могат да напускат домовете си само по съществени причини. С новите ограничения, 4,8 милиона души в Мадрид и девет близки общини ще видят граници затворени за външни лица за несъществени посещения, като се допускат само пътувания за работа, училище, посещения на лекари или пазаруване.Заведенията затварят в 22 часа. Глоби ще се налагат от понеделник. Така властите се опитват да овладеят най-сериозната втора вълна на инфекция от COVID-19 в Европа.

Маските вече са задължителни на открито в италианската област Лацио, с административен център Рим. От мярката са изключени децата под 6 години и спортуващите.

Случаите на коронавирус до момента в Европа вече достигат 5 млн. и 290 хил.  Според 859 случая на 100 000 души, регионът на Мадрид е най-лошо засегнат от коронавируса в Европа и централното правителство, подкрепено от редица други региони, реши да се намеси след ожесточен спор с местните власти .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай