Великобритания сваля степента на тревога

"Благодарение на усилията на обществеността" броят на хоспитализираните "постоянно намалява", твърдят здравните власти

Великобритания сваля степента на тревога | StandartNews.com

Великобритания понижи степента на тревога заради новия коронавирус, като властите се аргументираха с постепенното намаляване на натиска върху здравната система.

"Съгласно препоръката на Обединения център за биосигурност и в светлината на повечето последни данни четиримата главни медицински експерти на Обединеното кралство и медицинският директор на Националната здравна служба се споразумяха, че нивото на тревога трябва да бъде променено от 5-а на 4-а степен за четирите" области в страната, каза британското министерство на здравеопазването. В изявлението се посочва, че здравните служби остават под сериозен натиск, но "благодарение на усилията на обществеността" броят на хоспитализираните "постоянно намалява".

В повечето случаи службите за обществено здраве в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия действат автономно.

Британското правителство съобщи днес, че за изминалото денонощие в страната са починали 323 човека, на които през последните четири седмици е била поставена диагноза КОВИД-19, срещу 442 през предходното. За последните 24 часа в кралството са били регистрирани 9985 нови случая на коронавирус - с малко под 50 повече от вчера. Броят на хората, получили първа доза ваксина, е нараснал до 18 691 835.

С над 4 милиона и 150 хиляди потвърдени случаи на коронавирус, Великобритания е на пето място в света по този показател. Страната е първа в черната статистика в Европа с повече от 122 хиляди починали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай