Великобритания оглави мрачна класация с вируса

Великобритания задмина всички страни в Европа

Великобритания оглави мрачна класация с вируса | StandartNews.com

Великобритания задмина всички страни в Европа по брой жертви от коронавирус. Повече от 31 000 души са починалите от заразата, с което страната стана най-тежко засегнатата от заразата държава в Европа. По официални данни на Института "Джон Хопкинс" статистиката на починалите за света е по-голяма само в САЩ.

Англия е и страната, която предприе късно мерки срещу коронаворуса, като премиерът Борис Джонсън реши първоначално да се бори с разпространението чрез създаване на колективен имунитет и по-свободни мерки. След бума мерките бяха затегнати, но очевидно е било късно.

Министърът на околната среда Джордж Юстис съобщи за 626 нови смъртни случая от новия коронавирус през последното денонощие, с което общият брой на починалите става 31 241. 

Здравните власти в Англия съобщиха за починало от вируса бебе на шест седмици, което е най-младата жертва в страната досега.

След САЩ и Англия се нарежда Италия. Днес стана третата страна в света, регистрирала над 30 000 починали, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай