Ужас! Фелдшер сее коронавирус в Шуменско

Заразил е хора, трябва да му се търси отговорност, каза губернаторът Стефан Желев

Ужас! Фелдшер сее коронавирус в Шуменско | StandartNews.com

Ново безхаберие. След лекарката, която внесе коронавирус в Кърджали, сега нехаен фелдшер сее заразата в Шуменско. Това вкара хора в болница и стана причина за възникването на още едно огнище в Шуменско. Под наблюдение в областта са три села - Изгрев, Климент и Тъкач. След заповед на директора на РЗИ-Шумен падна карантината за село Изгрев, жителите на което, по думите на областния управител, не вярват да има опасно заболяване като коронаврус и не спазват противоепидемичните мерки за сигурност.

За характера на жителите на тази област и отношението им към пандемията говори и новият случай от областта. Оказва се, че фелдшерът от с. Климент е станал причина за заразяването на пациенти в областта. "Един от заразените с коронавирус е напуснал доброволно болницата. Той е фелдшер от село Климент, който не е използвал предпазни средства и е заразил и други хора. Мисля, че на този човек трябва да му се търси отговорност", заяви за БНТ Стефан Желев, областен управител на Шумен.

Три са и новите констатирани случаи на COVID-19 в Шуменско, съобщиха от здравното министерство. Заразените не са хоспитализирани, в МБАЛ Шумен в момента са настанени за лечение 10 души, съобщи директорът ѝ д-р Димитър Костов. Двама пациенти са отказали лечение и манипулации, те имат право на това според заповедта в сила на здравния министър. Били са изписани от болницата в тежко състояние. Пациенти, които отказват лечение, могат да бъдат изписани. Двама пациенти, за жалост в лошо състояние, категорично отказаха лечение и не разрешаваха манипулации и напуснаха болницата. Не знам дали няма скоро да се върнат, обясни д-р Костов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай