Петък,

Ужас! Бебе на 3 седмици почина от коронавирус

От: Редакция -
1653
Ужас! Бебе на 3 седмици почина от коронавирус
A
A
A

Тримесечно бебе почина от коронавирус в Катар, съобщиха властите.

Смъртността вследствие на коронавируса е силно ограничена при децата, но здравните власти на много страни съобщават за нарастване на броя на случаите при тях след разпространение на варианта Омикрон.

"Бебето не страдаше от никакви други здравословни проблеми или известни наследствени болести", подчерта катарското здравно министерство, като добави, че това е второто дете, починало в Катар от началото на пандемията. "По-голям брой деца са заразени при сегашната вълна и изискват повече медицински грижи", казват още от министерството, цитирани от Франс прес и БТА.

Случаи на смърт на кърмачета вследствие на COVID-19 бяха обявени от различни страни след началото на пандемията, но тези случаи остават изключително редки. Броят на дневните случаи в Катар, страна с 2,6-милионно население, достига около 4000 през последните дни - 20 пъти повече от цифрата в средата на декември. Поради големия брой случаи, в края на миналия месец основната болнична група в страната спря отпуските на всички медици и административни служители, работещи с болни от COVID-19. 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com