Унгария одобри руската ваксина

Страната е първата от ЕС, която ще ползва ваксината от Москва

Унгария одобри руската ваксина | StandartNews.com

Унгария първа от страните членки на ЕС одобри използването на руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V, както и ваксината AstraZeneca. Това съобщи в четвъртък представителят на премиера Виктор Орбан, съобщава агенция Ройтерс.

В сряда унгарското интернет издание Index съобщи, че унгарският национален институт по фармакология и безопасност на храните е завършил проучване на документацията за руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V и е одобрил одобрението на това лекарство. Така представителят на премиера потвърди информацията, която се появи в медиите. Според него външният министър Питър Сиярто ще замине за Москва в четвъртък, за да обсъди ваксината.

Руският фонд за директни инвестиции (RDIF) потвърди регистрацията на Sputnik V, следва от прессъобщението на фонда.

„По този начин Унгария стана първата държава от ЕС, която официално разреши използването на ваксината Sputnik V на нейна територия. Ваксината беше регистрирана в Унгария под спешно разрешение за употреба въз основа на данните от клиничните изпитвания на Sputnik V в Русия и цялостна оценка лекарството от експерти в Унгария ", - се посочва в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай