Учени с решаващ извод за Делта вируса и децата

Оказва се, че не ги разболява по-тежко

Учени с решаващ извод за Делта вируса и децата | StandartNews.com

Вариантът Делта изглежда не разболява по-тежко децата в сравнение с по-ранни форми на новия коронавирус, съобщи Ройтерс.

Британски учени публикуваха преди няколко месеца подобен извод за варианта Алфа спрямо оригиналния вирус Sars- CoV- 2. Новите данни показват, че децата не се разболяват по-тежко и от варианта Делта, в сравнение с по-ранните форми.

Учените са сравнили две групи деца - 694, заразени с варианта Алфа от декември 2020 до началото на май 2021, и 706, заразени с варианта Делта от края на май до началото на юли.

Както пишат в medRxiv преди публикацията да е рецензирана от специалисти, децата, заразили се с варианта Делта, са имали малко повече симптоми, но и в двете групи хоспитализациите са били редки, както и случаите на продължително боледуване.

И в двете групи половината деца са се разболели за не повече от пет дни.

Изводите са сходни с данните, обявени от американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията. "Макар и да има повече случаи на заразени деца, изследванията не показват по-тежко боледуване, заяви директорът на центровете д-р Рошел Уолънски, пише nova.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай