Търсят кръвна плазма за най-успешния ни тенор

Камен Чанев е с Ковид в болницата в Стара Загора

Търсят кръвна плазма за най-успешния ни тенор | StandartNews.com

 

Спешно се търси кръвна плазма за световноизвестния оперен певец Камен Чанев. Това съобщи неговата колежка Таня Иванова от Пловдивската опера, цитирана от Марица.

Той е заразен с COVID-19. Приет е за лечение в болницата в Стара Загора. Състоянието му се е влошило, поради което има нужда от преливане на кръвна плазма от преболедувал с кръвна група В+.

В момента Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера. Той е солист на Националната опера и балет – София и на Пражката опера, Чехия. Завършил е Държавната музикална академия в София.

Специализира в Римската академия за изкуство и култура при Борис Христов. Работил е с Александрина Милчева, Гена Димитрова, Леоне Маджера (пианиста на Лучано Павароти). Лауреат е на конкурса “Йоси Бьорлинг”, Швеция. Изявява се в основния теноров репертоар освен в България и на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ.

Често се качва и на сцените в Пловдив, София и Стара Загора. Той е от артистите, които не се щадят на сцената. Публиката го обича, защото неизменно усеща, че Камен Чанев излиза пред нея винаги с една и съща задача - да пее на върха на възможностите си и да се раздаде докрай на своите почитатели.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай