Вторник,

Традиционна китайска медицина помага срещу вируса

От: Рачо Рачев -
233
Традиционна китайска медицина помага срещу вируса
A
A
A

Важна роля при лечението на пациенти, заразени с новия коронавирус COVID-19, е изиграла традиционната китайска медицина, се посочва в официално съобщение на "Радио Китай".

Представител на Националната администрация за традиционна китайска медицина направил коментара на пресконференция за реакцията на Китай при епидемията, уточнява радиото, цитирано от БТА.

По-конкретно, представителят оцени ролята на три патентовани китайски лекарства и три предписани лечения с традиционна китайска медицина, които са се оказали клинично ефективни при третирането на COVID-19.

Две от трите лекарства са известни като гранули Jinhua Qinggan и капсули Lianhua Qingwen. От трите предписани лечения най-известното се нарича „ пречистване и детоксикация на белите дробове", което е подходящо за пациенти с леки и средни до тежки симптоми.

Създадена е била специална експертна група за изследване на лечението на COVID-19 и установяването на дългосрочни механизми за интегриране на традиционните китайски методи на лечение и западната медицина в превенцията и контрола на инфекциозни заболявания.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички