Тестват лекарство за подагра срещу COVID-19

Изпитанията са в Обединеното кралство

Тестват лекарство за подагра срещу COVID-19 | StandartNews.com

Лекарствата за подагра колхицин ще бъдат тествани в голямо проучване в Обединеното кралство, което разглежда потенциалните лечения на COVID-19 в ранен стадий, съобщиха изследователи от Оксфордския университет, цитирани от "Ройтерс".

Лекарството показа добри резултати за намаляване на приема в болница при пациенти с COVID-19 в канадско проучване, но не се знае много за това как може да повлияе на възстановяването, да контролира тежестта на симптомите и да предотврати изцяло хоспитализациите, поясняват изследователите.

Проучването, подкрепено от британското правителство и наречено PRINCIPLE, оценява лекарствата, които могат да се използват у дома през първите 14 дни от инфекцията на COVID-19, за да помогнат на пациентите да се възстановят по-бързо и да отблъснат необходимостта от по-нататъшна намеса или хоспитализация.

"Дори и с успешни ваксини и други предотвратими мерки, наличието на лечения със солидна база данни има решаваща роля за прекратяване на тази пандемия", заяви съпредседателят на изпитанието Крис Бътлър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай