Събота,

Тервел Пулев пак се притече на помощ на болница

От: Пламен Вълков -
182
Тервел Пулев пак се притече на помощ на болница
A
A
A

Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон 2012 Тервел Пулев отново е доброволец в столичната болница "Софиямед", където помага на лекарите в утежнената епидемиологична ситуация.

Тервел Пулев заяви пред колегите от БНТ, че помага на лекарите с всичко необходимо - прием на пациенти, транспортирането им по различни отделения, дезинфекция. Боксьорът също така сподели, че трябва да бъдем смели, за да победим болестта.

"Спортистът е изградена личност и той е готов да помогне във всяка една ситуация. Сега има по-сериозен наплив на заболели и поради тази причина болницата има нужда от доброволци. Каквото имат нужда, ще помогна - за приема на пациентите, транспортирането им по различни отделения, скенери, рентгени, дезинфекция. Не бих казал, че е тежко, но трябва да си тук и да свършиш това, което трябва. Битката не е приключила. Трябва обаче да сме смели. Ако искаме да излезем от тази обстановка трябва да мислим трезво. Има нужда от доброволци, тъй като броят на заболелите е доста голям. Единственият шанс да се случи мача на Кубрат и Джошуа е двубоят да е без публика или с ограничен брой. Той е готов и без публика да се боксира. За Джошуа е по-добре да има публика, тъй като ще има домакински фактор. Брат ми е психически устойчив и това няма да му повлияе", каза родният боксьор. 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com