СЗО: Произходът на К-19 остава неясен

Всички хипотези продължават да се коментират

СЗО: Произходът на К-19 остава неясен | StandartNews.com

Всички хипотези за произхода на Covid-19 остават на масата след разследването на екип на Световната здравна организация в Китай. Това заяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус в петък, след като Вашингтон обяви, че иска да преразгледа данните от мисията до Китай, предаде Ройтерс.

Екипът, който прекара 4 седмици в Китай в дирене на произхода на коронавирусната пандемия, обяви по-рано тази седмица, че вече не разглежда въпроса дали вирусът е „избягал“ от лаборатория, което смята за крайно невероятно.

"След като говорих с някои членове на екипа, искам да потвърдя, че всички хипотези остават възможни и искам допълнителен анализ и проучване“, обяви Тедрос.

Първоначален доклад с разкритията на мисията може да бъде готов следващата седмица, който ще бъде последван от окончателен доклад „идните седмици“. И двата документа ще бъдат публични.

Мисията е обявявала по-рано, че основните ѝ хипотези са свързани с прилеп, но има няколко сценария как вирусът се е предал на хората, вероятно първо е преминал през друг вид или животно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай