Събота,

Студентски град опустя след затваряне на дискотеките

От: Стандарт -
847
Студентски град опустя след затваряне на дискотеките
A
A
A

Студентски град опустя след затварянето на дискотеките и преминаването на онлайн обучение. От тази нощ новите противоепидемични мерки влязоха в сила в цялата страна за 14 дни. Една от тях е, че всички висши учебни заведения преминават на дистанционно обучение. Техните възпитаници напускат аудиториите и ще се подготвят онлайн.

В столичния квартал "Студентски град" проверка на NOVA установи, че голяма част от студентите са решили да се приберат по родните си места. В столицата остават само тези, които работят и се налага да са на място. Улиците из квартала са пусти, което не е типични за това време на годината. Тази стъпка на младежите управителят на Студентска поликлиника д-р Вихрен Заяков определя като полезна и положителна в епидемиологичната ситуация, тъй като високата концентрация на хора в малко пространство, както е в общежитията, ще повиши риска от заразяване.

"В семейна среда би трябвало да е по-добре. "Студентски град" много се е опразнил. Рядко се вижда такова нещо. Бих препоръчал най-добронамерено да се спазват противоепидемичните мерки, за да не се налага на хората да се запознават с недостатъците на системата", каза още медикът.

Той посочи, че по принцип октомври е месецът с най-високо потребление на медицински услуги за годината. За 2020 г. обаче е отчетен спад от близо 40%. Д-р Заяков увери, че в Поликлиниката са спазени всички мерки за безопасност.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com