Страх от контакт на нашенци с италианци

В България все още няма потвърден случай на коронавирус

Страх от контакт на нашенци с италианци | StandartNews.com

В България все още няма потвърден случай на коронавирус. Под карантина е поставено семейство българи, които са били на гости на свои приятели италианци, заболели впоследствие от вируса. Това стана ясно от думите на директора на Военномедицинската академия (ВМА) проц. д-р Венцислав Мутафчийски.

Българите са с леки грипоподобни симптоми. Те са били уведомени от италианските си приятели за заболяване от коронавируса. Под карантина са и двама курсанти, които са били на обучение в чужбина. Следи се състоянието и на японски гражданин.

"Най-вероятно коронавирусът съществува, все още не сме го доказали", коментира пред медиите Мутафчийски.

От Националния оперативен щаб във връзка с мерките срещу разпространението на коронавируса докладваха, че има повишаване на смъртните случаи в световен мащаб.

Ситуацията около България е следната: В Хърватия случаите на заразени са девет, Румъния – 4, в Северна Македония – 1. В Италия при заболели 2500, има починали 79. Северна Корея е с регистрирани 5328 заразени души. Това налага към Северна Корея и Иран да се приложат същите строги мерки, взети по отношение и на Китай. В Германия и Холандия случаите също са нахвърли 200.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай