Стомашен ковид.Има ли го?

Описаха кои са характелните му симптоми

Стомашен ковид.Има ли го? | StandartNews.com

Третата COVID-19 вълна се проявява малко по-различно, отколкото предните, смятат лекари. Според тях това се дължи на неговите мутации, съобщава сайтът zdrave.to.

Наблюденията на лекари от Санкт Петербург показват, че през тази вълна стомашно-чревните прояви на коронавируса са започнали да се появяват по-често. Дори определят такъв термин като „стомашен ковид“.

Медиците обясняват, че хората често не обръщат внимание на стомашно-чревни разстройства, обяснявайки си ги с нарушение на диетата или общо неразположение. Освен това сега много хора имат хроничен гастрит, така че някои симптоми се дължат на неговото обостряне.

Лекарите обясняват, че "Стомашният covid" се характеризира със схващащи болки над пъпа през нощта, но те могат да се появят по всяко време на деня. Възможни са отклонения в изпражненията, киселини, подуване на корема и метеоризъм.

Появата на "стомашна covid" при пациент зависи от характеристиките на тялото му - коронавирусът засяга тези органи, с които вече има проблеми. Всичко работи по принципа "където е слабо, там се чупи", обясняват още лекарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай