Швейцария с шокиращи новини за РНК-ваксини

55 починали след ваксинация с Пфайзер и Модерна

Швейцария с шокиращи новини за РНК-ваксини | StandartNews.com

 

Повече от 50 човека са починали след ваксинация в Швейцария, съобщава държавният фармацевтичен регулатор Swissmedic, цитиран от лента ру.

Регулаторът е проучвал 1174 съобщения за предполагаеми странични реакции след ваксинация, като 577 от тях са свързани с Pfizer/BioNTech, а 580 — с Moderna. В 17 от случаите не е съобщена каква ваксина е използвана. В 55 от случаите хората са починали по различно време след ваксинацията. Средната им възраст е 84 години и повечето от тях са има сериозни заболявания, пише ведомството.

Отбелязва се, че всеки случай е бил  щателно анализиран. По предварителни данни смъртта на пациентите е била предизвикана от сърдечно-съдови заболявания или такива на белите дробове. По данни на Swissmedic, няма никакви конкретни доказателства, че ваксината е причина за смъртта.

По-рано бе съобщено, че повече от 40 човека са починали след ваксинация в Австрия. За периода от 27 декември до 26 февруари в страната са регистрирани 41 случая на смърт след ваксинация с Pfizer/BioNTech. При 11 човека ваксината е направена по време на заболяване от COVID-19. При други 19 е имало сериозни заболявания и е възможно те да са причина за смъртта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай