Вторник,

Шефът на "Пирогов" разтревожен. Тежките случаи растат

От: СТАНДАРТ -
604
Шефът на "Пирогов" разтревожен. Тежките случаи растат
A
A
A

Огромната си тревога от развитието на пандемията изрази шефът на „Пирогов”  проф. Иван Поромански. „Има нарастване на случаите с COVID, за съжаление, нарастват повече тежките случаи. Като че ли хората се умориха от този вирус и започнаха да ни търсят все по-късно”, каза професорът. COVID отделението в „Пирогов” е разкрито, в него има около 100 души, като 10 са в реанимация. Имаме готовност да разкрием още легла, обясни  директорът на Спешния център.

В лечебното заведение все още има свободни легла. От „Пирогов” имат възможност да разкрият още 250 легла. Персоналът обаче не достига. Проф. Поромански потвърди, че от болницата правят всичко възможно да сформират екипи.

„При пациентите, които приемаме с COVID-19, имаме понижение на възрастта. Средната възраст е някъде около 58 години. Най-младият пациент е 18-годишен. В момента нямаме пациенти деца в интензивен сектор”, посочи той.

Проф. Поромански добави, че голяма част от персонала на болницата са или ваксинирани, или са преболедували коронавируса.

"В "Пирогов" текат много проверки, основно за пари. Има неща, които не разбирам. Има изнесена техника, дадена на отговорно пазене, без протокол, на болницата в Царево. Техника за няколкостотин хиляди лева. Най-вероятно идеята е добра, но в края на краищата да изнасяш техника на доста висока цена някак не е редно. Ние търсим документи, които не успяваме да намерим.За съжаление, стои подписът на бившия директор. На мястото на тази техника е закупена друга", обясни той.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com