Неделя,

Ще има ли локдаун в столицата? Говори Фандъкова

От: Редакция -
1810
Ще има ли локдаун в столицата? Говори Фандъкова
A
A
A

Рязък ръст на заболелите от коронавирус в София се очита в последните дни, като вече са заети 71% от леглата за хора на интензивно лечение.

За това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова във фейсбук като обяви мерките, които ще бъдат наложени:

ℹ️ Броят на леглата за лечение на пациенти с Ковид ще бъде увеличен с около 10% през тази седмица. Това е една от мерките, които обсъдихме по време на общинския щаб днес заедно с директора на столичната РЗИ д-р Пенчев.

ℹ️ Съгласно новия противоепидемичен план София се намира на Етап 2, като в него се отчита както процентът на заетите интензивни легла, така и броят заболели, отчетеният ръст и регистрираната заболеваемост в организирани колективи.

✅От разкритите до момента 1878 легла са заети 63% от местата за неусложнени пациенти и 71% от леглата за хора, които са на интензивно лечение. Увеличението на леглата ще стане на база възможностите на болници за осигуряване на медицински персонал. Директорите на всички общински болници декларираха готовност да увеличат броя на леглата за Ковид-пациенти.

✅ От миналата седмица продължава ръст с около 30% на седмина база, като заболеваемостта на 100 хил. души е 1756.

✅ Училищата и детските градини в София остават отворени, като само отделни училища и детски заведения са затворени заради по-голям ръст на заболели и карантинирани ученици и персонал.

✅ С решение на щаба се засилва работата на контролните екипи от общински служители и полицията за носене на маски в градския транспорт. Над 4000 са направените проверки от началото на януари от екипи на Столичния инспекторат, аварийната дирекция и общинска полиция.

🔵 Процентът ваксинирани граждани на територията на Столична община е 43%, като над 534 хил. души са със завършена ваксинация.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com