САЩ: Китай прави пари от маските

Крият жертви и продават скъпо маските, каза Наваро

САЩ: Китай прави пари от маските | StandartNews.com

 

Властите в Китай крият информация за пандемията от коронавируса и правят пари от продажбата на медицинско оборудване за другите страни. Това заяви икономическият съветник на президента Доналд Тръмп Питър Наваро по FOX News, цитиран от New York Post.

Първо, коронавирусът тръгна от Китай. Второ, те скриха вируса, като се прикриваха зад СЗО като зад щит. Трето, те произведоха средства за персонална защита и сега правят пари от продажбата им, каза той.

По думите на Наваро, маските, които струват по-малко от 50 цента, Китай сега ги продава по 8 долара.

Съветникът коментира и по-рано изказаните предположения, че вирусът може да е свързан с уханския Институт по вирусолагия.

Ние знаем, че огнището на вируса е само на няколко мили от тяхната лаборатория, подчерта Наваро.

В началото на април американски разузнавачи представиха на Белия дом секретен доклад с факти, че Китай е скрил истинските мащаби на епидемията в страната, а Пекин е занижил общото число на заразените, както и на умрелите от инфекцията. Държавният секретар Майк Помпео публично призова Китай и останалите страни да дават максимално обективна статистика за коронавируса.

Външно министерство на Китай отговори, че Пекин винаги е имал открита позиция за публикуване на данните за коронавируса. Преди седмици обаче се оказа, че жертвите в Ухан са много по-големи от обявените досега.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай