Само 8 новозаразени, още 51 са излекувани от COVID

Няма нови случаи на заразени деца и медицински лица

Само 8 новозаразени, още 51 са излекувани от COVID | StandartNews.com

Едва 8 са новите случаи на COVID-19 у нас. Трима от тях са приети в болница. 51 души са новите излекувани от коронавирус, съобщи на брифинг в министерския съвет главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Новозаразените са в областите: София (5 случая), Видин (1 случай), Пазарджик (2 случая). Трима от тях са приети в болница. Активните области са 3.

Няма нови случаи на заразени деца и медицински лица. Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 255 души.

Двама са починали в МБАЛ-Лом. И двамата са на 91-годишна възраст и са от Дома за възрастни хора в Кула.

"14-дневната карантина остава за идващите от страните с най-висока заболеваемост от COVID-19", поясни доц. Ангел Кунчев.

Карантината остава в сила за пристигащите от: Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Италия и Малта.  

"Носенето на маски е важно в закрити помещение. Носенето на маска на врата с нищо не помага. Ако искаме да помогнем и да не се заразим маската трябва да се носи на носа и устата. Ръкавиците също трябва да се дезинфекцират", категоричен бе експертът.

Ангел Кунчев изрази надежда, че скоро границите ще бъдат отворени.

Той уточни, че 14-дневната карантина ще остане за пристигащите от 8 страни - Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Италия и Малта, където има най-много регистрирани случаи на коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай