Рекорд по заразени за ден във Великобритания

Положителните проби са 53 135

Рекорд по заразени за ден във Великобритания | StandartNews.com

Британското правителство отчете 53 135 нови случая на Covid-19 във вторник, най-големият брой от началото на масовите тестове в средата на 2020 г. и рязко увеличение спрямо предишния рекорд от 41 385, поставен в понеделник, съобщава Ройтерс.

Броят на новите смъртни случаи, регистрирани в рамките на 28 дни след положителен тест за Covid-19, също се е увеличил до 414 от 357 в понеделник, като общият брой от началото на пандемията достигна 71 567.

Великобритания се надпреварва с Италия за най-висок брой на починали от коронавирус в Европа, като сега страната се бори с новия вариант на Covid-19, който според учените може да се разпространява по-бързо.

"Продължаваме да наблюдаваме безпрецедентни нива на инфекция с Covid-19 в Обединеното кралство, което е от изключителна загриженост, особено в момент, когато нашите болници са най-уязвими“, каза Сюзън Хопкинс, старши медицински съветник в Public Health England.

Хопкинс добави, че част от ежедневното нарастване на случаите отразява закъсненията в отчитането поради изминалите коледни празници, но числата са "до голяма степен отражение на реално увеличение" на заразените".

В сряда министърът на здравеопазването Мат Ханкок ще представи актуална информация за регионалните ограничения за коронавирус

По-рано във вторник водещ епидемиолог, който съветва правителството, Андрю Хейуърд, предупреди, че Великобритания се е насочила към "катастрофа" през следващите седмици, ако не предприеме по-строги действия срещу по-инфекциозния вариант на коронавируса.

В момента малко под половината от населението на Англия, съсредоточено около Лондон и съседните региони, е под най-строгата форма на противоепидемични ограничения. Съгласно тези правила магазини от несъществено значение и повечето други бизнеси са затворени за обществеността, като са забрани и почти всички лични общувания.

Въпреки това повечето британски рестриктивни правила бяха облекчени, за да позволят на семействата да се срещат на Коледа, което според много здравни служители рискува да доведе до скок на инфекциите на Covid-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай