Работници в паника, шефът не спазил карантината

Става дума за фабрика за кабели в с. Труд

Работници в паника, шефът не спазил карантината | StandartNews.com

Близо 100 човека, работещи във фабриката за кабели "ТРУД - КАБ" ЕООД в с. Труд, са в паника, че може да са заразени с коронавирус. Преди десетина дни собственикът Маурицио Форнили пристигнал от Италия и не само, че не спазил 14 дни карантина, но обикалял халетата, за да контролира работния процес. Той се върнал обратно в Италия ден преди страната да затвори границите си, съобщи сайтът Марица.

Хората недоволстват също, че нямат необходимите предпазни средства и работят близо един до друг, а за двата проблема ще сезират министъра на здравеопазването.

Кметът на с. Труд Красимир Минков каза, че не знае за проблема, но ще сезира Кризисния щаб към Община "Марица" и Регионалната здравна инспекция.

Управителят на дружеството Стоил Петков коментира пред репортера ни, че когато Маурицио Форнили кацнал на летище София, нито му била измерена температурата, нито някой го накарал да подпише декларация, че ще спазва карантира.

Шефът научи за карантината от мен и ако знаеше, че има такава, щеше да се върне още същия ден с обратен полет до Италия. Здрав е, нищо му няма, въпреки че живее около Болоня, близо до огнището на вируса, каза Петков.

Той разказа, как вчера полиция и РЗИ пристигнали на проверка във фабриката след като работник сигнализирил на тел. 112, че при тях няма безопасни условия на труд и трябвало да ходят на работа, вместо да са в карантина заради контакта с италианеца.

От здравната инспекция дали предписание хората да работят на по-голяма дистанция. Ще минем на две смени, а на една маса ще работят по двама човека, а не както досега по четирима, уточни управителят и увери, че в работните корпуси се прилагат всички мерки за дезинфекция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай