Работнички от ВМЗ заразиха деветима с ковид

Дете на 10 г. пипнало заразата от баба си

Работнички от ВМЗ заразиха деветима с ковид | StandartNews.com

9 случая на заразени с COVID-19 от ВМЗ Сопот са установени до момента. Те са били в контакт с две служителки, за които вече е съобщено, заявиха от Областния кризисен щаб в Пловдив. Една жена е хоспитализирана, останалите са на домашно лечение. 4-ма  са от един семеен кръг, а другите 5-ма са техни контактни лица. Повечето са от село Куртово, има хора от Карлово и от Сопот. Предприети са всички мерки от страна на ръководството на завода за извършване на дезинфекция и тестване на работниците – една част от тях в момента са в отпуска. 

Към днешна дата общият брой на пациентите  с COVID-19, жители на Пловдивска област, е 703. От тях в общините:  Пловдив – 439,  Карлово – 36, Кричим – 22, Хисаря – 6, Родопи – 63, Стамболийски – 18, Калояново – 5, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 17, Асеновград – 32, Брезово – 2, Куклен – 7, Садово – 7, Първомай – 2, Съединение – 8, Сопот - 5. 

Оздравелите пациенти са 158, като през последните 24 часа са 11. На домашно лечение са 427. Има един починал пациент – жена на 66 г. с придружаващи заболявания - диабет и високо кръвно налягане.

Сред новорегистрираните има дете на 10 г. от Община Родопи, контактно на баба си. То е на лечение в дома си. Най-възрастният пациент за последното денонощие е на 80 г. от гр. Пловдив, който също е под домашна карантина.

Диагностицирани са 3-ма служители, работещи в склад за медицински изделия. Те са се изследвали по собствено желание. Сред контактните им лица и колеги няма други положителни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай