Презапасяват се с антибиотици и с вода

Грабят антибиотици, витамини, бидони с вода

Презапасяват се с антибиотици и с вода | StandartNews.com

От сутринта хората извиха опашки по аптеките да се презапасяват с антибиотици, парацетамол, витамини, мехлеми, антивирусни препарати, пробиотици. Изкупуват в промишлени количества витамин С и капки за нос.

Паниката нараства застрашително. Едни чули, че можело да спре вноса на илачи от Европа. Други се притеснили, че аптеките щели да затварят. Аптекарите опитват да разсеят слуховете, но хората са паникьосани.   

От антибиотиците, които влияят на белите дробове, хората изкупуват цялото количество в аптеките. Повечето хора идват  без рецепта, но правят страшни скандали, ако не получат хапчетата, заплашват, че ще викат Бърза помощ  и стресират допълнително останалите клиенти.

Антибактериални гелове почти няма, а там където са заредили, раздават само по 2 бройки, за да могат повече хора да си ги вземат.

Фармацевтите уверяват, че количествата в складовете са напълно достатъчни.  Освен това убеждават, че употребата на антибиотици без консултация с личния лекар, е опасно на здравето.

Междувременно хората започнаха да излизат от магазините с бидони с вода, защото не знаели дали заводите за бутилиране нямало да спрат заради извънредното положение. Хранителните вериги уверяват клиентите, че количества има предъстатъчно и че стопанският живот не спира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай