Поставиха първата ваксина в САЩ на медик

"Надявам се, че това бележи началото на края на много болезненото време"

Поставиха първата ваксина в САЩ на медик | StandartNews.com

Медицинска сестра е първият ваксиниран човек в САЩ, който получи ваксината Pfizer / BioNTech срещу COVID-19  тази сутрин на живо по телевизията.

"Първа поставена ваксина. Поздравления САЩ! Поздравления СВЯТ!", написа в Twitter Доналд Тръмп.

"Днес се чувствам обнадеждена", каза Сандра Линдзи, медицинска сестра от спешна помощ в еврейския медицински център на Лонг Айлънд в Ню Йорк.

Линдзи е един от многото здравни работници в цялата страна, които получават ваксината днес. Жителите на домове за възрастни хора също са с приоритет.

Сандра Линдзи заяви, че не е почувствала нещо по-различно от приемането която и да е друга ваксина.

"Чувствам се чудесно. Чувствам се облекчена", каза тя. "Надявам се, че това бележи началото на края на много болезненото време в нашата история. Искам да вдъхна доверие в обществото, че ваксината е безопасна. Намираме се в пандемия, така че всички трябва да изпълним своята част", добави Линдзи.

Губернаторът Андрю Куомо, наблюдавайки забележителния момент в онлайн видеовръзка, каза на Линдзи, че се надява ваксината да даде на нея и други здравни работници на предната линия "усещане за сигурност и безопасност".

"Ще отнеме месеци, преди ваксината да достигне критична маса. И така, това е светлината в края на тунела, но това е дълъг тунел", каза той и напомни на хората да продължават да следват насоките за социално дистанциране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай