Сряда,

Португалия се затвори

От: стандарт -
187
Португалия се затвори
A
A
A

 

От 15 януари португалците са във втора национална карантина, но от утре затварят за две седмици границата с Испания. Мярката за ограничаване на пътуванията касае пътуванията по въздух, по суша или по море.

Тя няма да се прилага само при изключителни причини за пътуване.

Португалия, която преминава през период на драстично увеличаване на случаите на зараза с коронавируса, ограничава придвижванията зад граница на гражданите си в продължение на 15 дни, предаде Франс прес.

Новината бе съобщена от португалския вътрешен министър Едуарду Кабрита в парламента, където е защитил позицията на правителството за продължаване на извънредната епидемиологична ситуация в Португалия, считано от неделя до 14 февруари.

Премиерът на Португалия Антониу Коща каза, че ситуацията в страната се е влошила отчасти, защото правителството е разхлабило ограничителните мерки между Коледа и края на годината и сега страната се опитва да се справи с новия вариант на вируса, открит първо във Великобритания.

Днес Португалия регистрира 16 432 нови случая на зараза с коронавируса за денонощие и 303 починали от Ковид-19 за 24 часа. Това са два антирекорда.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com