Пфайзер разработи лекарство срещу К-19

То е в два варианта - орално и венозно

Пфайзер разработи лекарство срещу К-19 | StandartNews.com

Фармацевтичната компания Pfizer Inc е започнала в ранен етап на изпитване в САЩ на лекарство срещу Covid-19 То може да бъде предписано на пациенти при първите признаци на инфекцията, съобщиха от компанията във вторник, предава Ройтерс.

Производителят на лекарства, който разработи с немската BioNTech и първата разрешена в САЩ ваксина срещу коронавирус, заяви, че в лабораторни изследвания антивирусният препарат е показал мощна активност срещу SARS-CoV-2, вирусът, който причинява Covid-19.

Кандидатът за антивирусна терапия на Pfizer, наречен PF-07321332, е протеазен инхибитор, който предотвратява репликацията на вируса в клетките.

Протеазните инхибитори са ефективни при лечението на други вирусни патогени като ХИВ (HIV) и хепатит С, както самостоятелно, така и в комбинация с други антивирусни средства, посочва от компанията.

Pfizer вярва, че този клас молекули може да осигури добре поносими лечения срещу Covid-19, тъй като в момента терапевтичните средства, предлагани на пазара, които работят по същите линии, не са съобщавали за опасения, свързани с безопасността.

Компанията също така изучава интравенозно приложен антивирусен кандидат в ранен етап на проучване при хоспитализирани пациенти с Covid-19.

"Двата кандидат (орален и интравенозен) заедно имат потенциала да създадат парадигма за лечение от край до край, която допълва ваксинацията в случаите, когато заболяването все още се проявява“, заяви главният медицински директор на Pfizer Микаел Долстен.

 

Източник: Нюз.бг

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай