Пак отвориха молове и фитнеси в Благоевград

Решението е взето след среща на заинтересованите страни и здравните власти

Пак отвориха молове и фитнеси в Благоевград | StandartNews.com

Само 24 часа, след като наложиха частичен локдаун в област Благоевград, отменят част от ограниченията. Фитнес залите и търговските центрове ще работят, но с намален капацитет, с ограничено работно време и при спазване на всички противоепидемични мерки, съобщи за БТА директорът на РЗИ Благоевград д-р Калоян Калоянов.

Обектите бяха затворени вчера след решение на Областния кризисен щаб, заради увеличения брой заболели и хоспитализирани пациенти с Ковид-19. Това предизвика недоволство сред собственици, инструктори и спортуващи, се събраха на протест пред областната управа в Благоевград. 

Решението тези обекти отново да отворят е взето след проведена среща между заинтересованите страни и здравните власти. Останалите ограничения, описани в заповедта на РЗИ Благоевград остават. Забраняват се събитията на открито и закрито, затварят се кината, театрите, школите и други. А учениците от 5 до 12 клас преминават на дистанционна форма на обучение. Заведенията остават отворени, но ще са с вечерен час до 22:00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай