Вторник,

Още една европейска страна спира AстраЗенека

От: стандарт -
Още една европейска страна спира AстраЗенека
A
A
A

 

Здравните власти в Ирландия обявиха, че страната трябва временно да прекрати използването на AстраЗенека след съобщенията за тромби на ваксинирани хора в Норвегия, предава Sky News.

Заместник- главният лекар на страната д-р Ронън Глин заяви, че след обсъждане на данните заедно с Управлението за рагулиране на медицинските стоки и с Националния консултативен съвет по имунизациите на Ирландия се препоръчва „временно да се отложи ваксинирането с АстраЗенека, считано от днес, 14 март“.

Той добави, че няма сигурни доказателства за връзка на нарушеното съсирване на кръвта и ваксинирането, но за да се застраховат срещу фатални случаи властите в Ирландия, те ще чакат допълнителна информация и нямат да ваксинират с Aстра Зенека.

До този момент 9 европейски страни са спрели или временно ограничили използването на тази ваксина. По данни на EMA, на територията на ЕС към 12 март са регистрирани 22 случая на тромбоза при над три милиона ваксинирани с АстраЗенека, европейския регулатор няма достатъчно доказателства за връзка между двете, но продължава разследването.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички