Вторник,

Общинска полиция с акция по пазарите в София

От: РЕДАКТОР -
Общинска полиция с акция по пазарите в София
A
A
A

Служители на общинска полиция дебнат за спазване на противоепидемичните мерки на пазарите в София, където от днес маските са задължителни. Инспекция на "Женския пазар" направи зам.-кметът по финанси и здравеопазване на града Дончо Барбалов.

Той отчете, че има нарушение на мерките, а органите на реда са инструктирани да налагат санкции при неносенето на маски.

Барбалов обясни, че за да даде резултат една мярка, тя трябва да се спазва от всички и категорично заяви, че няма смисъл от маски сложени под носа.

Зам.-кметът отчете, че проверките за спазването на противоепидемичните мерки са засилени още от началото на седмица. Столичният инспекторат е направил над 2500 проверки и са съставили 4 акта. "В градския транспорт също продължават проверките. В следващите дни нашата задача е да засилим още контрола и санкциите", каза Барбалов.

Относно обмислянето за затварянето на моловете и фитнесите в града той каза, че това е въпрос на преценка и анализ. "Много внимателно следим броя на заразените и хоспитализираните. На този етап моловете са отворени, нека видим как върви епидемичната обстановката, но при нужда няма да има колебания за вземане на други решения", каза още Барбалов.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички