Новите двама заразени остават в тежко състояние

Жената, която е на 66 г., е в изключително критично състояние

Новите двама заразени остават в тежко състояние | StandartNews.com

Мъжът с установена проба на коронавирус е с тенденция на влошаване, но състоянието му не е критично. Той е имал контакт в "Пирогов" с други 49 лежащи пациенти, които ще бъдат изследвани. Бил е приет в болницата с предходно хронично белодробно заболяване. Съпругата на мъжа, която е на 66 г., е в изключително критично състояние. На хуманно дишане, с много тежка картина от страна на белия дроб. Издирени са 8 контактни лица, които също са под наблюдение.

Това съобщи шефът  на Военномедицинска академия (ВМА) и ръководител на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Той призова за спокойствие, въпреки че обяви, че се проверяват нови седем съмнителни хора, които ще бъдат тестувани за коронавирус. Резултатът от пробите трябва да стане готов до обяд.

Проф. Мутафчийски бе категоричен, че "Пирогов" няма да затвори врати. Има завишени строги мерки за изолиране на болните и контактните с тях. Повишена е хигиената. Предстои преобразуване на отделения така, че да бъдат поети случаите на коронавируса.

"Болниците, в които са установени коронавирусна инфекция, подлежат на някакви преобразувания, но ще останат да работят, не спират да работят", посочи проф. Мутафчийски.

В Габрово възрастната жена е била с белодробен излив, направена е "елементарна" операция по манипулация. Подобрила е показателите си, без температура. Медицинската сестра, е в отлично състояние. Пациентите в Плевен също са в добро състояние.

У нас бяха потвърдени нови два случая на заболели от коранавирус. Това са мъж и жена, които са били приети в "Пирогов" в София с тежки респираторни проблеми. Така случаите на заразата у нас вече са 6.

Проверяват се десетки, комуникирали с болните. Страната наложи строги мерки на превенция. Съветите са да избягвате затворени пространства и струпване на хора на обществени събития. Наши фирми пък започват усилено производство на маски и други предпазни средства. МВР пък следи за контрабанда на медицински изделия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай