Петък,

Невероятно: Коронавирусът стъпи и на Антарктида

От: стандарт -
139
Невероятно: Коронавирусът стъпи и на Антарктида
A
A
A

 

Вече със 100 процента сигурност може да се каже, че коронавиресът е стъпил на всички континенти на Земята. Чилийската база на ледения континент пламна със заразата като бяха установени 36 позитивни случаи, пише вестник La Tercera. 26 от тях са военнослужащи, а останалите – сътрудници  в компанията, която обслужва чилийската станция. Всички заразени са евакуирани от континента и се намират под медицинско наблюдение, пише чилийският вестник.

За заразяването се разбра след като трима служители в станцията, върнали се от Антактида, бяха тествани и показаха положителни проби. Веднага след това започнало масово изследване на всички служители и военни.

Само преди седмица един ексцентричен лекар от Москва посъветва руснаците да се скрият от коронавируса в ледения континент. Според доктора на медицинските науки Владислав Жемчугов, на Антарктида има малко хора на голяма дистанцияи и континента е населен със „здрави и силни мъже“. Е, чилийците го опровергаха, така че и там вероятността да се пипне К-19 вече е „гаранция – Франция“.

 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com