Наш треньор със супер рецепта за железен имунитет

Само за "Стандарт" Христо Стоянов-Професора дава ценни съвети и упражнения Как да борим коронавируса

Наш треньор със супер рецепта за железен имунитет | StandartNews.com

Един от най-успешните и дългогодишни треньори по лека атетика Христо Стоянов – Професора (вляво) даде за читателите на „Стандарт“ своите препоръки за това как в условията на епидемия от коронавирус може да бъде усилен имунитетът чрез билки и упражнения.

Според него най-важно е сутрин да се пие на гладно по една супена лъжица бъзак и масло от синьо грозде.

 Рецептата, която Професора дава за силен имунитет, е следната:

 Продукти:

 4 лимона с кори

5-6 см джинджифил

30 големи скилидки чесън

 Приготвяне:

 

Джинджифилът се бели и се слага в блендер заедно с лимоните и чесъна. След като стане на каша, се слага в 1,5 л вода, която трябва да заври. Престоява 1 час, след което се прецежда и се слага в бутилка в хладилника. Всеки ден сутрин се пие по 40 мл. на гладно.

 

Препоръчително е през деня да се пие и хладка вода (150 мл), на глътки, по няколко пъти на ден.

 

Имунитетът се подобрява и с набавяне на витамин С, което може да стане чрез всекидневна употреба на цитрусови плодове (лимони, портокали, грейпфрути).

 

За засилване на организма Стоянов препоръчва още комбинация от билките Еленов корен и Златен корен. Коронавирусът затруднява дишането заради липсата на кислород. Тези две билки ще ви помогнат за производство на червени кръвни клетки от костния мозък.

  

При дисбаланс на организма в резултат на коронавирус, може да се вдигне и температура. Тогава е хубаво да се взима Мечо грозде, за да се облекчат бъбреците. Три – четири лъжици от билката се варят в 0,5 л вода, а след това се пие като чай.

 

За хората, които не са активни спортисти, известният треньор препоръчва упражнения на слънце, за да може организмът да се снабди с витамин Д във всичките му форми.

Тренировката може да включва бягане или бързо ходене до пулс от 135-140 удара в минута. Целта е по-дълго време да сте в този режим, за да се изпотите, защото, освен че ще засилите кръвообращението си, чрез потта токсините ще се отделят. Засиленото кръвообръщение спомага за оросяване на всички точки на тялото.

За финал на тренировката, която е желателно да е около 30-40 минути, се правят дихателни упражнения за подържане на дихателния обем на белите дробове.

Правите ли всеки ден подобни активни разходки с упражнения, ще имате добра профилактика на организма и силен имунитет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай