Мутафчийски: Над 90 % са ефективни ваксините

Той посети гарнизон Карлово на 61-ва Стрямска механизирана бригада

Мутафчийски: Над 90 % са ефективни ваксините | StandartNews.com

 

Ваксините имат ефективност над 90 - 95 %, което надхвърля първоначалните очаквания, а създаденият имунитет е достатъчно продължителен. Страничните реакция са много редки и не надвишават тези при други ваксини. Те доказват своята безопасност при имунизирани вече милиони хора.

Това каза началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, главен лекар на Въоръжените сили на Република България пред военнослужещи днес.

Той посети гарнизон Карлово на 61-ва Стрямска механизирана бригада, където се срещна с личния състав от националния военен контингент, предвиден да участва в операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан „Решителна подкрепа” и военнослужещи от бригадата.

В присъствието на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков и заместник-началника на ВМА полковник доцент доктор Димо Димов, генерал-майор Мутафчийски разясни предимствата от поставяне на ваксина срещу COVID-19 и какви са характеристиките на различните видове ваксини, които могат да се поставят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай