Неделя,

Мутафчийски: Над 90 % са ефективни ваксините

От: стандарт -
Мутафчийски: Над 90 % са ефективни ваксините
A
A
A

 

Ваксините имат ефективност над 90 - 95 %, което надхвърля първоначалните очаквания, а създаденият имунитет е достатъчно продължителен. Страничните реакция са много редки и не надвишават тези при други ваксини. Те доказват своята безопасност при имунизирани вече милиони хора.

Това каза началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, главен лекар на Въоръжените сили на Република България пред военнослужещи днес.

Той посети гарнизон Карлово на 61-ва Стрямска механизирана бригада, където се срещна с личния състав от националния военен контингент, предвиден да участва в операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан „Решителна подкрепа” и военнослужещи от бригадата.

В присъствието на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков и заместник-началника на ВМА полковник доцент доктор Димо Димов, генерал-майор Мутафчийски разясни предимствата от поставяне на ваксина срещу COVID-19 и какви са характеристиките на различните видове ваксини, които могат да се поставят.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички