Министър потвърди: Оксфордската ваксина – до 65 г.

Ицо Хазарта писал есемес, но не приел среща с Костадин Ангелов

Министър потвърди: Оксфордската ваксина – до 65 г. | StandartNews.com

 

За Оксфорската ваксина още нямаме данни, че помага на хора над 65 години. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов пред „Панорама“ по БНТ. Той добави, че от февруари хората в България ще могат да избират ваксината, която да си поставят.

В третата фаза на ваксинацията ще бъдат включени всички, които са ангажирани с изборите, които желаят да го направят. Общият им брой е 80 000. За тях ще има маски с висока степен, дезинфектанти, обеща министърът.

От отговора на Ицо Хазарта, разбрах че той е стойностен човек, много добър творец. Смятам, че той повече от всички разбира защо аз така говоря. Разменихме си смс-и и уточнихме си позициите, добави той на въпроса на Бойко Василев дали все пак творецът се е съгласил да се види с министъра след публичните критики, които отправи по негов адрес.

Ангелов даде и причината защо ресторантите не може да отворят от 1 февруари. 33 доказани случаи на британския щам има в България. От тях има хора, които нямат връзка с Великобритания. Именно затова сме внимателни в преценката за разпускане на мерката, казва министърът.

Разбирам притесненията за рестораньорите, но не съм готов заради новите случаи на британския щам да губим нови човешки животи, добави той

Разговорите за депутатското място предстои, сега основната ми цел е да преведем нацията през пандемията, заяви Костадин Ангелов по повод изтеклата информация, че ще бъде водач на листа от ГЕРБ.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай