Министър Борисов с отрицателен тест, но вкъщи

Няколко служители в администрацията на министерството на икономиката са с COVID-19

Министър Борисов с отрицателен тест, но вкъщи | StandartNews.com

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов е с отрицателен PCR, но се е самоизолирал в дома си. Той е под домашна карантина, въпреки че PCR тестът му от вчера е отрицателен. Това стана ясно от интервюто му пред btv, което беше проведено по Viber.

На 28 октомври стана ясно, че има няколко служители в администрацията на Министерството, които са с COVID-19. Поради което от ведомството затвориха сградите си за пълна дезинфекция. 

През изминалите семици в Министерството имаше трима служители с коронавирус. Още преди това то работеше на 50% по препоръка на РЗИ и Столична община, за което издадох разпореждане, обясни Борисов и допълни - работеха по 1 човек в стая. При новите тестове се оказа, че имаме още няколко служители от ниво шофьор, секретарка, до най-високите нива в министерството и затова се изолирах, обясни министърът.

За щастие всички заразени колеги са безсимптомни, но спазвайки мерките и препоръките на РЗИ, аз ще остана 10 дни във вкъщи. Ще упражнявам моята дейност от вкъщи. Разбира се, ще подписвам всички документи от вкъщи, ще работя онлайн и с Министерски съвет. 

"Искам да отправя апел към гражадните да спазват противоепидемичните мерки, защото ако не ги спазваме - няма да имаме здравна система, от там хора, които да работят. Няма да имаме икономика и няма да имаме възможност изобщо да си говорим за политика", каза още той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай