Вторник,

Математик със зловеща прогноза за следващите седмици

От: Стандарт -
1973
Математик със зловеща прогноза за следващите седмици
A
A
A

В България в момента се мре в пъти повече отпреди година. До дни половината страна ще светни в тъмно червено според КОВИД картата на Министерство на здравеопазването.

Това написа във фейсбук математикът Николай Витанов. Професорът беше член на НОЩ.

Ето постът му без редакция: 

"Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 15 октомври 2021 г.Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни.Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или лошо, това излиза, това ви пиша.Развитието е според очакванията. Очакванията са: оформяне на вторичен пик на вълната и висока смъртност.За смъртността (починали сългасно официалния портал coronavirus.bg, че някои хейтъри още не знаят какви са тия числа) - никакъв коментар, просто числа за информация:починали в края на септември 2021 - 20882починали до днес - 22102починали октомври 2020 (за целия месец) - 441починали за октомври 2021 - 1220 (за 14 дни)Починалите досега за октомври 2021 са 2.76 пъти повече отколкото починалите за целия октомври 2020.Никакъв коментар. Ама никакъв коментар. Изводите си ги правете сами, кой каквито иска да си ги прави. Давам само числа, коментарът ще го направя в края на месеца, както съм ви обещал.Следват картите за днес.Най-напред картата съгласно плана на Министерството на здравеопазването. Броят на областите на ниво 4 расте полека.Днес са 13 заедно с кандидатите. Лошото е, че София-град отива на ниво 4. Писах ви, че скоро скоро кандидатурите на Варна, Стара Загора и Благоевград ще се появят. Към тях се присъединяват Ямбол и Добрич.Затова:Хора от областите Ямбол и Добрич - ПАЗЕТЕ СЕ!

Разпространението на вируса при вас е дифузно и областите ви са кандидати за влизане на ниво 4 съгласно Плана на Министерството на здравеопазването. Спазвайте елементарните мерки, избягвайте местата, където се събират много хора.Иначе, виждате голямата проблемна област в Западна България. Тези от вас, които четат редовно тези сводки, знаят, че отдавна е предсказано формиравето на тази област.В нея се очакват проблеми в следващата седмица.В Източните Родопи и в Плевен положението вече не е толкова спокойно, там нещата полека се влошават. Кърджали е добре на общия фон.Проблемната зона в западна България се вижда ясно и на прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост. Там се вижда как и Добрич и Ямбол са се засилили към кандидатски статус за влизане на ниво 4 на риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването.Днес е 15.10. Напомням прогнозата ми, че няма да стигнем 10 000 регистрирани случая на 15.10 и няма да има тотален локдаун (тоест локдаун в цялата страна).

Ето - не стигнахме 10 000 случая на ден и областите на ниво 4 са по-малко от половината, Кърджали даже е още на ниво 2. Политиците с много голяма вероятност няма да позволят налагането на тотален локдаун при това положение. Но това се и очаква.Днес базовото репродуктивно число е 1.245, та очакванията са за продължаващо плавно влошаване на ситуацията. Плавно, плавно, но се приближаваме към границите на възможностите на здравната система да издържа на натиска.

Пак пиша, не забравяйте закона за преминаване на количествените изменения в качествени - и плавният натиск (плавното увеличаване на количествените изменения) може да извади системата от строя (качествено изменение). Числото наближава 1.3, ако го прехвърли, натискът вече няма да е плавен. Хората на първа линия усещат засилващия се натиск.

Разпространението на заразата в страната е преобладаващо дифузно. Днес 24 области са с такова разпространение. Вчера бяха 22. И този показател се влошава. За това, че

заболеваемостта при дечурлигата и учениците се очаква да расте

вече писах. Какво да го повтарям непрекъснато.

Вчера апелирах към вашия интерес. Днес апелирам пак, защото ни очакват две трудни седмици. Писах ви, че човешкото тяло е скъпо нещо - застрахователната му стойност е над 10 милиона евро. За човешката душа, не говорим, трудно е да се измери колко струва.

Хейтърите реват за изреченията със стойността на задните части на Дженифър Лопес. Ами струват си парите тези части, нали така. А вие, вместо да хейтите, действайте така, че и вашите задни части да почнат да струват нещо. Защото докато ви ловят на гола кука с анти-ваксърски и анти-ковид измишльотини, задните ви части нищо няма да струват.

Това е засега. Желая ви здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля".

 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com