Масови проверки за маски в градския транспорт

Полицаи и контрольори от „Градска мобилност” спират произволно избрани автобуси и ще свалят и глобяват тези, които не спазват противоепидемичните мерки или нямат билетче.

Масови проверки за маски в градския транспорт | StandartNews.com

Започнаха масови проверки за носене на маски или шалове в градския транспорт. Полицаи и контрольори от „Градска мобилност” вече спират произволно избрани автобуси и ще свалят и глобяват тези, които не спазват противоепидемичните мерки или нямат билетче.

Когато контролният орган стигне до пътник, който няма маска, то той ще бъде помолен да я сложи. Ако няма такава, ще се наложи да слезе от автобуса и полицейските служители трябва да му лепнат глоба. Те са и тези, които преценяват дали да има глоби и за хората, които носят маската си като лигавник

 „Санкцията за неносене на маска е 300 лв. Гражданите спазват мерките и стават все по-дисциплинирани. Обикновено ги молим да поставят маските си, ако не са и имат такива", обясни пред Нова Станислав Станков от отдел "Контрол по редовността на пътниците" към ЦГМ.

От 23 юни досега са съставени над 70 акта за нарушения, над 140 протокола за полицейско предупреждения и над 30 полицейски разпореждания, съобщи БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай