Лоша новина за делтата и неваксинираните

Този щам е двойно по-опасен

Лоша новина за делтата и неваксинираните | StandartNews.com

Хората, особено неваксинираните, които се заразяват с вариант Делта на коронавируса, са с два пъти по-голям риск да бъдат хоспитализирани от тези, които са били заразени с Алфа варианта, който за първи път бе открит в Британия, показва проучване, съобщава "Ройтерс".

Изследователите са разгледали повече от 43 000 случая в Англия между март и май, като техните констатации са публикувани в медицинското списание The Lancet Infectious Diseases.

Tри четвърти от случаите на коронавирус в проучването са хора, които са неваксинирани, само 1,8% са тези, които са получили и двете ваксинации.

"Вече знаем, че ваксинацията предлага отлична защита срещу Делта и тъй като този вариант представлява над 98% от случаите на Covid-19 във Великобритания, от жизненоважно значение е тези, които не са получили две дози ваксина, да го направят възможно най-скоро", казаха изследователите.

"Получаването на пълна ваксинация е от решаващо значение за намаляване на риска от симптоматична инфекция с Делта на първо място и, което е важно, за намаляване на риска пациента с Делта да се окаже с тежко заболяване и постъпване в болница.".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай