Лекар в Ню Йорк: Тук е ад, Тръмп: Карантина

Пожарната призова да се звъни на спешния случай само при извънредни случаи

Лекар в Ню Йорк: Тук е ад, Тръмп: Карантина | StandartNews.com

 

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обмисля да наложи 14-дневна карантина на Ню Йорк, съобщи Си Ен Ен.

Голямата ябълка се превърна в епицентър на избухването на COVID-19 в САЩ, както и на съседните Ню Джърси и Кънектикът, каза Тръмп пред репортери в събота след бума на заразата. Предпочитам да не го направя, но може би тази стъпка ни е нужна, каза Доналд Тръмп при заминаването си от Белия дом за Норфолк.

В Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът има повече от 56 000 случая на смъртоносния вирус, по-голямата част от които са докладвани от Голямата ябълка.

Общо в Америка болните от коронавирус надхвърлиха 100 000, а в някои от спешните помощи постъпват до 6 500 сигнали  всеки ден.

Представители на пожарната в Ню-Йорк призоваха гражданите да звънят на спешния телефон само в извънредни случаи. „Моля ви, позволете на спешните служби да оказват помощ на най-нуждаещите се, звънете само при нужда от екстренна полощ“, казват пожарникарите.

Лекарят от държавна болница Стив Касапидис сравни случващото се в града с ад. По думите му медиците едва успяват да приемат заразените. Болните ги карат непрекъснато, включваме им апаратите и после отиваме да приемаме нови болни, описа ситуацията Касапидис.

Лекарят от частна болница Емад Юсуф разказва, че американските болници в можмента напомнят военните. Пациенти с кислородни маска лежат друг до друг от входната врата до отделението за спешна поломщ, описва ситуацията той.

Медиците се оплакват в социалните мрежи, че не им стигат средствата за индивидуална защита - маски и облекло. Градските власти обаче отричат да има такъв проблем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай