Лекар оптимист за развитието на заразата

Не очаквам нов пик заради струпването на хора, каза д-р Брънзалов

Лекар оптимист за развитието на заразата | StandartNews.com

Д-р Брънзалов: Няма да има нов пик на болни от коронавирус

Струпването на много хора при предаването на изборните протоколи няма да доведе нов пик на заболеваемостта от коронавирус. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов. 

По думите му, в момента се наблюдава, че заболеваемостта от коронавирус не се повишава, даже леко намалява. Ситуацията е малко по-оптимистична, допълни той.

По време на изборния процес всички епидемиoлогични мерки бяха взети. Ако се спаза 1,5 метра дистанция, естествено, че няма да има повишаване на заболяваемостта, каза още Брънзалов.

"На хората им е осигурено всичко необходимо, за да спазват мерките. Те, ако не ги спазват, това зависи от тях. Голяма част са ваксинирани. Много труд се положи, за да бъдат предоставени всички възможности за дезинфектанти, коридори и т.н. Но това, което зависи от индивида, ние не можем да го наложим.

Нека да не преекспонираме проблема. Убеден съм, че няма да има пик благодарение на това, че в зала "Армеец" или в панаирната палата в Пловдив са се струпали толкова много хора. Те не са виновни за това има начин за решаване на този проблем. В никакъв случай не мисля, че това ще доведе до нов пик на заболеваемостта", заяви д-р Брънзалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай