Кунчев обясни при какви условия ще отворят кръчмите

Премиерът има право да взема решения и да ги налага на Министерския съвет. Аз говоря от гледна точка на медицината, каза доцентът

Кунчев обясни при какви условия ще отворят кръчмите | StandartNews.com

Премиерът има право да взема решения и да ги налага на Министерския съвет. Аз говоря от гледна точка на медицината - кое трябва да направим и кое - не. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова тв.

Относно отваряне на заведенията на 1 март, той каза: "Преди седмица имаше ниско ниво, тогава можеше да се обсъжда това. Сега всичко зависи от това накъде ще тръгнат нещата. Сега има слаб ръст. Дали дотогава ще преодолеем този ръст, ще видим".

"Когато една ваксина е разрешена от национална или Европейската агенция на лекарства, значи отговаря на доста тежки критерии. Разбира се, всички лекарства минават през тежки процедури, но ваксините се правят на здрави хора и новородени, така че изискванията към тях са зверски", уточни доц. Кунчев.

"Всички залитания към това "коя ваксина е по-правилна" са грешни. Да, може да има малко тънкости. Ако имаме заболявания, този, който провежда лечението, трябва да прецени коя да си сложим", каза той и добави, че до момента няма данни личен лекар да откаже поставяне на ваксина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай