Кунчев: 9 деца лежат с апендицит след коронавирус

Ако изборите се проведат по протокол, те не крият здравен риск повече от пазаруването и возенето в градския транспорт каза доцентът

Кунчев: 9 деца лежат с апендицит след коронавирус | StandartNews.com

"COVID-19 е коварно заболяване - не само на горните дихателни пътища и белия дроб. Водещ педиатър ми съобщи, че 9 деца лежат с апендицит след прекаран коронавирус. Вярвайте ми, нямаме ползи да пишем COVID на починал пациент, ако не е такъв случай". Това заяви  пред БНТ главният държавен здравен инспектор и представител на НОЩ доц. Ангел Кунчев. 

"Пълно затваряне на държавата ще даде временен резултат, но каква цена ще плати страната. Гърция плаща тази цена доста дълго време. Опитваме да намерим баланс", съобщи доц. Ангел Кунчев. 

"Едва ли ще достигнем до полева болница, защото те са за военни ситуации, в които има твърде много наплив на пациенти. В полевите болници работата е трудна", обясни още доц.Кунчев.

"Ако изборите се проведат по протокол, то не крият здравен риск, повече от пазаруването, возенето в градския транспорт и т.н", заяви главният държавен здравен инспектор. 

"Всички доставки с ваксини се преразпределят веднага. Има недостиг на дози, каквото и да обясняваме на хората - 50% от ваксините отиват при личните лекари", каза още той. Има съобщения за заразени след ваксинация, но те са малко.В случая с Дома за възрастни хора с деменция в Опанец - непожелалите имунизация служители заразиха възрастните хора, от които на никой не се наложи да остане в болница", допълни доц.Кунчев.  "Скритата заболеваемост не е голяма, спекулира се, че е 5-6 пъти", завърши доц. Ангел Кунчев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай