Коронавирусът удари и Coca-Cola

Прекъсна доставката на подсладители от Китай

Коронавирусът удари  и Coca-Cola | StandartNews.com

 

Coca-Cola заяви, че коронавирусът е прекъснал веригата им на доставки и снабдяването им с изкуствени подсладители от Китай, пише CNN.

Основните изкуствени подсладители, които Coca-Cola (KO) използва в своите продукти, включват аспартам, ацесулфам калий, захарин, цикламат и стевиол гилкозиди. Компанията обаче  не уточнява кои подсладители са засегнати от забавянето на доставките.

Coca-Cola обяви притесненията си в изявление по повод настоящите и очакваните ефекти от коронавируса. Компанията заяви, че предприема предпазни мерки за служителите си в Китай, за да помогне да се предотврати разпространението на вируса. "

Безопасността и здравето на сътрудниците на компанията остава основен приоритет", се казва в съобщението. "Компанията е приложила предпазни мерки за защита на служителите в Китай, които включва осигуряване на маски за лице и дезинфекция на ръцете, инсталиране на температурен скрининг в офиси и производствени помещения.

Компанията се включи и в помощта за организации, участващи в превантивните мерки за вируса. Сумата на даренията не е оповестена, но е известно, че Китай е третият по големина пазар на Coca-Cola.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай