Клиника за К-19 търси доброволци, препълнена е

Нуждаят се от пълен медицински персонал да борбата със заразата

Клиника за К-19 търси доброволци, препълнена е | StandartNews.com

Инфекциозната клиника в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, където се лекуват пациенти с COVID-19 e препълнена, а медицинският екип е изтощен както физически, така и психически. Това сигнализира доц. д-р Андрей Петров, водещ специалист в инфекциозната клиника в предаването на Канал 3 "Социална мрежа".

"Положението е тревожно, броят на болните от К-19 се увеличава, в клиниката се приемат само средно и много тежко болни, легловата база е запълнена, специалистите не смогват", подрчерта д-р Петров.

"Прави впечатление, че възрастовата граница вече е голяма, имахме заболяло 40 дневно бебе, а един 80 годишен мъж почина. Положението е сложно, най-вече за това, че капацитетът на клиниката е запълнен. На ден изписваме по двама, трима с отрицателни тестове, които не са напълно оздравели, но все още имат полмологични симптоми и ги подлагаме на 14 дневна карантина.", обясни шефът на инфекциозното отделение.

"Персоналът е на границата на своето емоционално и физическо състояние. Имаме нужда от 3-ма лекари, сестри, цялостен медицински персонал. Затова спешно набираме доброволци. Много сме затруднени и от хората, които идват в болницата да им се прави тест за COVID-19, здрави хора, които искат да заминат в Гърция. Необходимо е да има отделна албуратория, където да се изследват тези хора.", допълни той.

" В разгара на тази пандемия, аз не виждам много благоприятен изход, през следващите месеца той няма да изчезне. Когато дойде есента и се активизират другите респираторни заболявания ще бъде доста трудно да се разграничи COVID-19. В този момент трябва да се наблегне на по-стриктна диагностика", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай